TACTIC Open Source
How to use Materal widgets with tactic - Printable Version

+- TACTIC Open Source (http://forum.southpawtech.com)
+-- Forum: TACTIC Open Source (http://forum.southpawtech.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: TACTIC Discussion (http://forum.southpawtech.com/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Thread: How to use Materal widgets with tactic (/showthread.php?tid=217)



How to use Materal widgets with tactic - listy - 05-27-2021

Hi! I want to replace some select widgets (which is buggy, white backround with white text for example) with Material drop down. 
Is there any examples or suggestions how to do this?


RE: How to use Materal widgets with tactic - listy - 05-27-2021

I mean something like this

[attachment=132]


RE: How to use Materal widgets with tactic - remkonoteboom - 06-01-2021

This is an example of what we use:


Code:
<div class="dropdown">
  <button class="btn bmd-primary dropdown-toggle" type="button" id="user_dropdown" data-toggle="dropdown" aria-haspopup="false" aria-expanded="false">
    <i class="fa fa-user" style="font-size: 1.1rem;"> </i> PROFILE
  </button>
  <div class="dropdown-menu dropdown-menu-right" aria-labelledby="user_dropdown">
    <button class="dropdown-item" type="button">Change Password</button>
    <button class="dropdown-item" type="button">Profile</button>
    <button class="dropdown-item" type="button">Sign Out</button>
  </div>
</div>



RE: How to use Materal widgets with tactic - listy - 06-02-2021

Great!
And this also can be created using python in custom widgets?
Similar to:
process_select = SelectWdg("add_process")
process_select.add_class("spt_add_note_process")
process_select.set_option("values", process_names)
process_select.add_style("width: 200px")
content_div.add(process_select)


RE: How to use Materal widgets with tactic - remkonoteboom - 06-07-2021

No. This is not a true select form element. It is the way Bootstrap Material Design creates dropdowns.

So, it depends on what you are trying to do. If you are trying to integrate this into a form, then you probably need to use a true select input. If you are looking for a dropdown where actions are triggered upon selection then the above is what we use.


RE: How to use Materal widgets with tactic - remkonoteboom - 06-07-2021

However, the background colors (on latest 4.8, which is what I am running) should respect the palette. On my VFX test project, the select widgets to have a dark background.


RE: How to use Materal widgets with tactic - listy - 06-07-2021

(06-07-2021, 07:29 PM)remkonoteboom Wrote: However, the background colors (on latest 4.8, which is what I am running) should respect the palette.  On my VFX test project, the select widgets to have a dark background.
At this point it's not possible to add custom colors to <option> tag.